ClickCease

5 tips til første møte med ny hund!

Hunder er som oss mennesker, de trenger venner. Hunder har ikke behov for å treffe nye hunder å leke med hele tiden, de trenger noen gode venner som de kjenner og stoler på. Her har du noen tips til hvordan å tilrettelegge det aller første møtet mellom din hund og en ny hund.

La hundene hilse uten bånd

Ikke la hundene hilse i bånd! Hunder blir lett kjent med hverandre ved å gå tur sammen. Før hundene kjenner hverandre, er det lurt å ikke la de hilse i bånd, men heller gå sammen på en avstand som er grei for begge hundene. Gå tur og la hundene få snuse, bytt på å gå på hver sin side
av veien og etter hverandre.

Hunder liker å utforske og snuse på ting sammen, ikke bare herje. Når hundene er klare for å hilse og leke sammen, gå tur et sted hvor dere kan slippe hundene løs. Slipper dere dem på et inngjerda område, hold dere i bevegelse, som om det er en tur, spesielt til hundene kjenner hverandre.

Følg med på at begge hundene er komfortable med leken, er den ene hunden for voldsom og ikke tar et hint fra den andre, ta bort den som er for voldsom en liten stund.

Dropp godbiter med mindre det kun er din hund i nærheten, eller dere trener innkalling hvor hver hund går til sin eier, frem til dere kjenner hundene og vet hvordan de reagerer med godbiter i nærheten. Mange hunder kan reagere på at eier gir godbiter til en fremmed hund.

Ikke la hundene ordne opp selv! Skill dem rolig fra hverandre, så gå en rolig liten tur.

Begge hundene må være komfortable med leken

I appen kan du finne andre hunder sortert på rase eller størrelse hund, filtrert på km fra deg. Da er det lettere en å finne en passende lekekompis til hunden din, enten om dere er hjemme eller på hytta.

Du laster enkelt ned appen her

VOFFii - Bedre hverdag for deg med hund