ClickCease

Klokka nærmer seg 9 på morgenen og temperaturen ute er allerede 25 grader. Hva skjer? Dette er i hvert fall ikke jeg vant til. Morgenturen er unnagjort for lengst. For om vi tobeinte synes det er hett der ute, så er det enda verre våre pelskledde venner. 

 

Vår tre år gamle dansk svenske gårdshund Casper går unormalt pent i bånd denne morgenen. Han titter opp på meg i ny og ned. Han lurer nok aller mest på om han får en godbit når han går så pent, men det kan også godt hende at han lurer på om vi kan gå hjemover snart. Og det gjør vi selvfølgelig. Lange turer i denne varmen trenger vi ikke. Når sola steker, blir vi mennesker slappere og mindre lystne på fysisk aktivitet. Det samme gjelder våre firbeinte venner. 

 

Det er jammen ikke ofte vi opplever slik varme som vi har hatt de siste dagene på denne kanten av landet. Noen tips kan være greit å ta med seg. For selv om vi mennesker kan sette pris på varmen, er det ikke sikkert dyra er like begeistret. 

 

Aktiviteter

Legg turene til tidlig morgen og sen kveld, da sola ikke er like sterk og temperaturen mer sval. Midt på dagen blir asfalten svært varm og kan skade potene til hunden. Gjør eller andre aktiviteter hjemme. Hjernetrim er alltid bra. En annen morsom aktivitet er såpebobler. La hunden jakte på boblene. Hunden trenger mange pauser og mulighet til å slappe av på varme dager.

 

Vann

Vann er viktig, både for deg og hunden din. Ha det alltid tilgjengelig, også på tur. Kast noen isbiter på gresset, så får hunden både litt moro, vann og avkjøling. 

Er dere ved et vann så la hunden kjøle seg ned. La hunden vasse eller bade. Et lite plaskebasseng i hagen er også helt topp. 

 Casper blir mer og mer glad i vann, men vil helst ha fast grunn under føttene. Vi øver og lar han gradvis venne seg til å gå ut i vannet. Vi lokker med godbiter og de vil han gjerne ha. Derfor går han lenger og lenger ut, og blir tryggere og tryggere. 

 

BÅT

Skal du på båttur i sommer, så husk redningsvest. Skal du ut på åpent hav kan det være lurt å feste hunden i en line som er tilknyttet båten. 

 

Heteslag

Hvis du merker at hunden peser unormalt mye, er slapp og virker forvirret og apatisk, så kan den ha fått heteslag.

Da må hunden gradvis kjøles ned, gjerne med kjølige omslag (ikke iskalde). Ta en tur til veterinæren i etterkant for å forsikre deg om at hunden ikke har fått varig skade.

 

En siste ting: Gå aldri fra hunden din i bilen!

 

Vi i VOFFii ønsker alle en riktig fin sommer

 

Helt eksplosivt

Eksplosivhund.no er spesialister på søk etter eksplosiver og udetonert sprengstoff.